NIEUWSBRIEF TWIZA PODCAST IV: INTERNATIONALE SPREKERS EN DONATIECAMPAGNE VOOR DE PODCAST!

29 apr 2021

NIEUWSBRIEF TWIZA PODCAST VI: INTERNATIONALE SPREKERS EN DONATIECAMPAGNE VOOR DE PODCAST!

Een mooie update: we zijn al bijna vijf maanden aan het opnemen en elf afleveringen verder die op SoundCloud al meer dan 1500 keer beluisterd zijn. Op naar de dertigste aflevering! In deze nieuwsbrief willen we onze nieuwe Sound Engineer Silvia Vermeulen aan jullie voorstellen. Welkom Silvia! We kijken uit naar onze nieuwe samenwerking!


NIEUWE AFLEVERINGEN

De afgelopen periode hebben we vijf afleveringen gelanceerd! Zo gingen we in gesprek met filosoof Khadija El Mourabit over haar documentaire Le Voyage de Khadija. Onze vaste gast Said Bouddouft schoof weer aan en vertelde boeiende verhalen over de historische figuur Jilali Zerhouni alias Bouhmara. Ook hebben we gesproken met journalist en filmmaker Mohamed Bouzia over de documentaire ANÂAQ. Vorige maand was taalwetenschapper en docent Tarifit Abderrahman El Aissati te gast bij Twiza die ons meer vertelde over Amazigh TV en over het Tarifit. Tot slot spraken we met taalkundige Khalid Mourigh over zijn nieuwe boek ‘De gast uit het Rifgebergte’.

AGENDA
Binnenkort verschijnt een aflevering waarin we met journalist en schrijver Sietske de Boer gaan praten over haar boek ‘Het volk van Abdelkrim. Actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif’. Ook zijn we bezig met een aflevering met de bekende schrijver Mohamed Benzakour die ons meer gaat vertellen over zijn boek ’10 op een ezel. Berbers spreekwoordenboek’. Verder zal gast Said Bouddouft opnieuw aanschuiven om te praten over de historische persoon Ahmed al-Hiba alias ‘The Blue Sultan’. In mei spreken we met professor Herman Obdeijn die het bekende boek ‘Geschiedenis van Marokko’ heeft geschreven waarvan deze week de nieuwe druk van gaat uitkomen. Hij gaat vooral spreken over de reis van Charles de Foucould die als eerste Europeaan door de binnenlanden van Marokko reisde. Verder zijn we verheugd om de Amerikaanse militaire historicus, academicus en schrijver Douglas Porch te mogen verwelkomen. Douglas Porch gaat spreken over zijn boek ‘The conquest of Morocco’ dat uitkwam in 1983.


DONATIECAMPAGNE

De podcast maken we met veel liefde, plezier en enthousiasme, maar er zijn uiteraard ook kosten aan verbonden zoals montage, hosting en de kosten voor onze software. Tot nu toe hebben we de podcast met eigen middelen gefinancierd, maar dat loopt steeds meer op. Hoe meer afleveringen we maken hoe meer kosten. Om ons werk voort te kunnen zetten hebben we dus jullie hulp nodig en zijn we daarom op zaterdag 24 april gestart met een donatiecampagne via GoFundMe. Ons streefbedrag is 1400 EUR. Het is ons gelukt om binnen twee dagen bijna 30% van het bedrag in te zamelen. We zijn onze donateurs zeer dankbaar! Maar we zijn er nog lang niet! Steun ons, blijf ons volgen en deel onze donatiecampagne in je netwerk!

Hartelijke groet,

Abdeslam Oulad Sedik