NIEUWSBRIEF TWIZA PODCAST VI: BOEIENDE KORTE AFLEVERINGEN OVER HISTORISCHE AMAZIGH PERSONAGES EN ANDERE BIJZONDERE GASTEN!

04 apr 2022

Allereerst wensen we eenieder een mooi en gezond 2022! En ook wensen wij al onze (Amazigh) volgers een gelukkig en gezond Amazigh Nieuwjaar 2972! Dat we nog veel meer podcasts mogen maken met verschillende boeiende gasten over uitlopende historische personages en onderwerpen. Inmiddels zijn we een dik jaar verder en dit is alweer de zesde nieuwsbrief sinds het ontstaan van de Twiza podcast. Jullie hebben een tijdlang niets van ons gehoord in verband met onze verhuizing.

Zoals we eerder hebben verteld bereiken onze Engelstalige Twiza podcasts veel meer mensen dan de podcasts die in het Nederlands zijn opgenomen. Dat is ook waarom we in het nieuwe jaar veel meer gaan zoeken naar Internationale gasten voor onze podcast. Blijf ons steunen, volgen en geef ons vooral een waardering op de Apple ITunes podcast. Hierdoor bereiken we dan nog veel meer luisteraar en kunnen we daardoor nog meer gaan groeien. Op dit moment hebben we via SoundCloud meer dan 5.000 luisteraars bereikt. Een hele mooie mijlpaal! Blijf dus de podcast delen en blijf ons vooral volgen!

OUDE AFLEVERINGEN

De podcasts die we vorig jaar hebben geproduceerd zijn divers en vernieuwend. Zo gingen we in gesprek met regisseur Tarik El Idrissi over zijn documentaire ‘Briser le silence’. We gingen in gesprek met muzikant Rachid El Morabit van de band Ijdi over zijn muzikale carrière ’Amazigh special met Ba Rachid’. Met filosoof en schrijver Mustafa Aarab spraken we in het eerste deel over ‘de rol van de Spanjaarden in de Rif’ en in het tweede deel ging het over de Riffijnse verzetsheld ‘Moulay Mohand alias Abdelkrim’. In aflevering twintig spraken we met de veelzijdige Nora Akachar over ‘theater maken en haar facebook pagina Trauma’s van Nora’. We hebben een tweedelige podcast Amazigh special gemaakt met ‘geëngageerde dichter Ahmed Essadki’. Tenslotte hebben we met Professor dr. Mena B. Lafkioui een Engelse podcast gemaakt over de taal ‘Tamazight’ en een andere Engelstalige podcast over het ‘Tarifit’.


AGENDA
Zeer binnenkort verschijnt er van mijn hand aflevering 22 over de Amazigh verzetsheld Dihya/Dahya. We willen graag in het nieuwe jaar (korte) afleveringen gaan opnemen over bijzondere Amazigh vrouwen die helaas vergeten zijn in de Amazigh geschiedenis. Onze vriend en gast Said Bouddouft zal aanschuiven om ons veel meer te gaan vertellen over een aantal van deze bijzondere vrouwen.

Update documentaire Zwaluwen: Beëindiging samenwerking met filmmaker Mohamed Gharmaoui
Zoals de meesten van jullie weten heeft Twiza zich ingezet om de crowdfunding te doen voor de post-productie van de documentaire Zwaluwen in het jaar 2020. We zijn succesvol geweest en hebben dankzij jullie donaties de resterende facturen kunnen betalen voor deze productie. Daarna kwam corona en stonden we dik een jaar ‘stil’. In de tussentijd kwamen de filmmaker en ondergetekende in botsing over de gemaakte inhoudelijke afspraken die aan het begin van de samenwerking waren uitgesproken. We verschillen helaas inhoudelijk te veel waardoor Twiza zich heeft teruggetrokken uit dit (mooie) filmproject. We realiseren ons dat we bepaalde verwachtingen hadden gecreëerd aan het begin van deze campagne. Het spijt ons daarom dat we helaas niet meer kunnen voldoen aan die verwachtingen. Soms lopen de zaken toch anders dan je van tevoren had kunnen verwachten.

We wensen de filmmaker veel succes met de lancering van zijn documentaire. De grotere donaties van bedrijven en organisaties zullen volgens afspraak op de aftiteling komen. Dit is doorgegeven aan de filmmaker. Ook zijn aan een aantal mensen een vrijkaartje toegezegd voor de première. De namen en emailadressen van deze donateurs hebben we inmiddels doorgeven aan de filmmaker. Hij gaat dit oppakken en contact opnemen met deze donateurs. We danken uit de grond van ons hart alle donateurs voor hun bijdrage. Voor nadere informatie volg de facebook pagina van de filmmaker ‘Zwaluwen documentaire’.

Hartelijke groet,

Abdeslam Oulad Sedik
Twiza, Management & Productie