DE WEBSITE IS LIVE!

01 okt 2020

Waar gaat de documentaire Zwaluwen over?

De documentaire ‘Zwaluwen’ gaat over de wortels en het ontstaan van de Amazigh beweging in Nederland en tevens de uitdagingen voor deze beweging in de nabije toekomst. Filmmaker Mohamed Gharmaoui heeft diverse prominente Amazigh artiesten, kunstenaars, dichters en wetenschappers geïnterviewd die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de beweging. De geïnterviewde pioniers blikken terug op hun beginjaren in Nederland en vertellen hoe pioniersorganisaties zoals AMMU (Associatie van Marokkaanse Migranten in Utrecht), PMJU (Platform Marokkaanse Jongeren Utrecht), vereniging Adrar, de Culturele Dialoog, uitgeverij Izouran en de culturele vereniging Syphax in Utrecht zijn ontstaan.


Onze eerste uitdaging: crowdfunding

Onze eerste uitdaging was de crowdfunding voor de documentaire Zwaluwen. Ons doel was om binnen tien weken 8500 EUR bij elkaar te krijgen voor de financiering van de postproductie. De actie liep via het crowdfunding-platform voordekunst. Inmiddels kunnen wij je meedelen dat we onze eerste uitdaging hebben overwonnen! In totaal hebben we 99 donaties ontvangen met een waarde van 7238 EUR. Omdat we de drempel van 80% hebben gehaald, is ons filmproject als geslaagd bestempeld. Op naar de première!   ZWALUWEN trailer from AGHARMAW on Vimeo.


Hoe nu verder? 

Door COVID-19 en alle maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, waren wij genoodzaakt om onze planning bij te stellen. Zo konden we aantal geplande interviews niet uitvoeren. Maar we hebben niet stil gezeten. Zodra het weer mogelijk was om bijeen te komen, zijn we weer aan de slag gegaan. Houd onze website in de gaten voor de updates! 


Bedankt!

We willen een aantal bedrijven, organisaties en een aantal donateurs extra bedanken voor hun gulle giften. Dit zijn Uitgeverij Jurgen Maas, Berberbibliotheek, Oligana, Stichting Bades Foundation en MJG. Verder danken we Ghariba Charif voor haar ruimhartige donatie. Zonder al deze organisaties en donateurs was het nooit gelukt! Ook willen we een aantal mensen enorm bedanken die zich vrijwillig in hebben gezet om van deze crowdfunding campagne een succes te maken. Allereerst de grote inzet van Maartje Jaquet die zich vrijwillig aansloot bij ons team en een aantal mooie prints heeft gedoneerd als tegenprestaties voor onze campagne. Asis Aynan die ons de tip gaf om het via voordekunst-platform eens te gaan proberen en tevens de eerste donateur werd van dit unieke filmproject. Last but not least Turtle Beach VFX en de regisseur Mohamed Gharmaoui die in onze samenwerking (Twiza) gelooft. We hopen er een prachtige documentaire van te kunnen maken.  Duizendmaal dank en blijf ons volgen!